Ubytování v Dolní Moravě – ubytování v čistém horském ovzduší

Dolní Morava je obec, kterou naleznete na úpatí Králického Sněžníku. Je to jedno z našich nejkrásnějších pohoří a je zde vybudován lyžařský areál, bobová dráha, unikátní rozhledna Stezka v oblacích a Naučná stezka Králický Sněžník. Vypravit se sem můžete po celý rok, a to jak s dětmi na lyže, tak i s přáteli na turistické výlety nebo vyjížďky na bicyklech.

Králický Sněžník

Ubytování v Dolní Moravě HP Apartmány vám poskytne potřebné zázemí a pochopitelně dostatek potřebného klidu, stranou od přelidněných měst a lokalit průmyslového znečištění a chaotických a stresujících vlivů současné civilizace. Pobyt na horách v tuzemsku je stále jedním z nejlepších řešení, jak se vyhnout koronavirovým restrikcím, načerpat potřebné síly a regenerovat organismus.

Stezka v oblacích Dolní Morava

Využijte výhodné polohy Dolní Moravy

Orlické hory – vypravíte-li se do Dolní Moravy v letní sezóně, můžeme vám doporučit podniknout odtud výlet i do Orlických hor. Není to daleko do Rokytnice, Říček ani Deštné, vedou tudy zajímavé cyklostezky, můžete se pokochat okolní krajinou z několika rozhleden a hlavně si tu užít tu neuvěřitelnou pohodu, v méně osídlené oblasti, mimo průmyslové komplexy a obecně průmyslem zasaženou a znečištěnou krajinu.

Je to kousek do Jeseníků – z Dolní Moravy se po silnici č. 369 spojíte s Hrubým Jeseníkem. Budete projíždět rekreačními areály v Branné, Ostružné a Lipové-Lázně a pokračovat do okresního města Jeseník, případně na rašeliniště Rejvíz a Zlatých Hor. Návštěvníci Jeseníků si obvykle nenechají ujít ani prohlídku Karlovy Studánky, kde se mimo jiné natáčela i komedie století „S tebou mě baví svět“. Z Karlovy Studánky doporučujeme výstup podél Bílé Opavy až k hotelu Figura a následně k nejvyššímu vrcholu Moravy, k Pradědu. Nezapomínejte rovněž, že Hrubý Jeseník a Králický Sněžník patří k oblastem s nejčistším ovzduším ve střední Evropě, ostatně, v Karlově Studánce se léčil i bývalý prezident Václav Havel.

Podobné příspěvky